GLOBAL FEST SAVA PORT 3

TREĆI GLOBAL FEST SAVA PORT


02. jun 2019. ODRŽAN TREĆI „GLOBAL FEST SAVA PORT“ NA SAVSKOJ PROMENADI

 

Pod sloganom “U susret svetu“ na Savskoj promenadi danas je održan treći po redu međunarodni festival „Global fest Sava Port“, čiji je cilj kulturna razmena i promocija kulturnih vrednosti. Na štandovima postavljenim na šetalištu Sava Promenada posetioci su imali priliku da se upoznaju sa kulturom, tradicijom i gastronomijom različitih zemalja sa nekoliko kontinenata.
Među prvima je štand postavila Ukrajina, čiji su predstavnici odlučili da Beograđanima dočaraju sve kulinarske specijalitete te zemlje, a među izlagačima našle su se i Venecuela, Palestina, Indonezija i dr. Osim degustacije tradicionalnih kulinarskih specijaliteta zemalja učesnica, na njihovim štandovima organizovane su i kreativne radionice u kojima su posetioci mogli da učestvuju.
Defile zemalja učesnica u narodnim nošnjama pratio je svečano otvaranje festivala u 17 časova, a posetioci su imali mogućnost da se kroz muziku i ples upoznaju sa njihovim specifičnim kulturnim obeležjima. Prisutnima su se na otvaranju obratili sekretar Skupštine GO Savski venac Sava Martinović i direktor Turističke organizacije GO Savski venac Jovica Stojković, dok su program vodili, glumica Aleksandra Manasijević i Aleksandar Božović.
Bogat program festivala upotpunjen je koncertom grupe „Neverne bebe“, koji su zabavljali publiku do kasnih večernjih sati.
„Global fest Sava Port“ treću godinu zaredom organizuju Turistička organizacija Gradske opštine Savski venac i Opština Savski venac uz podršku Turističke organizacije Beograda, Udruženja "Čarobna lampa" i kompanije Belgrade Waterfront, a u saradnji sa ambasadama zemalja koje učestvuju na festivalu.

Povodom međunarodnog festivala Global Fest Sava Port-a uručene su zahvalnice za učešće i promovisanje kulture ambasadi države Palestine, čiji je predstavnik bio konzul, gospodin Osama Alhindi i ambasadoru Republike Gvineje, gospodinu Almamy Kobélé KEITA.

O NAMA

Mi smo neprofitno, nevladino udruženje građana koje polazeći od principa razvijanja kulturne svesti, edukacija i širenja pozitivnih vrednosti, težimo da doprinesemo jačanju kulturnih,  socijalnih i demokratskih kapaciteta lokalnih zajednica, ali i cele države.

KONTAKT 

T: 063/803-71-36

A: Vidikovački Venac 104b

     lokal 107

E: office@carobnalampa.rs

www.carobnalampa.rs

matični broj: 28255411

PIB: 110718976

dinarski račun: 340-11019458-29

devizni račun:   340-10031775-19

ERSTE BANK a.d.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube