DECA NEBA

Uspeh predstave "Deca neba" i u Prijepolju

Dom kulture Prijepolje

Predstava "Deca neba"  izvedena je 2. novembra 2019. godine u maloj sali Doma kulture u Prijepolju.  Pre svega hvala publici koja nas je podržala, hvala direktoru DKP-a, hvala ljubaznom osoblju i hvala "Deci neba" što su i ovog puta brilijantno odigrala predstavu i dala svaki atom snage i iskrenu emociju da poruka dođe do publike.

JOŠ JEDNO USPEŠNO IZVOĐENJE PREDSTAVE "DECA NEBA"

Dom za stare "Sigurno doba"

Predstava "Deca neba" je danas izvedena u domu za stare "Sigurno doba", gde su prisustvovali korisnici ove ustanove. Naši stariji sugrađani su bili oduševljeni temom i izvedbom ovih mališana koji su uspeli da izmame jake emocije i suze publici.

FESTIVAL KREATIVNA ZAJEDNICA U SREMČICI

"DECA NEBA" otvorila Festival

Predstava "Deca neba" učestvovala je u subotu 28. septembra 2019. godine na prvom festivalu. Festival Kreativna zajednica u  Sremčici.

Podsetimo da je to prva dečija anti-ratna drama koja je spomen svoj nastradaloj deci, podrška svim ljudima koji su izgubili sve i krenuli za novom srećom i apel velikim silama da prestanu sa ratom. U predstavi igraju Maša Ranković, Milica Ranković, Petra Milenić, Milica Jovanović, Bojana Petrović i Luka Laban, tekst Aleksandar Božović, režija Aleksandra Manasijević.

Drago nam je da je poruka stigla do ljudi, da su prenesene emocije i da su suze bile prisutne.

Veliko BRAVO malim, a tako velikim glumcima!

USPEŠNO IZVEDENA PREDSTAVA "DECA NEBA"

U restoranu Srpski dvor

Mladi glumci Udruženja "Čarobna lampa" u sredu 25. septembra 2019. godine odigrali su predstavu "Deca neba" u režiji Aleksandre Manasijević. Tekst za predstavu pisao je Aleksandar Božović, scenografiju radio Othman Mustafa, muziku Milan Kovačević, vizuelni deo Hadži Aleksandar Đurović , šminku Dragana Nenadić, koprodkcija Aleksandrija film, dok je izvršni producent predstave Udruženje "Čarobna lampa". Predstava je  izvedena u restoranu Srpski dvor. Hvala svima koji su bili i podržali ovako značajnu temu za čovečanstvo.

IZVEDENA PREDSTAVA "DECA NEBA" POVODOM DANA RUŠNJA

Mladi glumci ponovo na sceni

U četvrtak 12. septembra, povodom dana Rušnja, u restoranu Srpski dvor održana predstava "Deca neba". Hvala Nikoli Markoviću koji je upriličio dogadjaj koktelom za sve prisutne, hvala restoranu Srpski dvor, Hvala gospodinu Damiru koji je medijski ispratio dešavanje, hvala ljudima koji su došli i naravno hvala tako malim, a velikim glumcima koji su i ovog puta svojim talentom, radom i emocijom poslali najvažniju poruku svetu.

ANTI RATNA DRAMA "DECA NEBA"

Predstava "Deca neba" održala se u nedelju 30. juna u 20h u Dečjem kulturnom centru Beograd, u Takovskoj 8.

"Deca neba" je drama autora Aleksandre Manasijević i Aleksandra Božovića koja za izvore koristi ratna dešavanja širom sveta, u

poslednjih dvadesetak godina, u kojima je živote izgubilo na hiljade dece. Ovo je prva anti-ratna drama koju izvode deca, što je zanimljiv i zastrašujući podatak, koji potvrđuje tezu da su srpska dramaturgija i romaneskna literatura XX veka ispunjena prećutanim temama i ličnostima, pogotovo onim provokativnim, aktuelnim i kritičkim po svaku politiku.

Kompozicija drame je jednočina, s tim što se sastoji od tri tematske celine, dramski uslovno rečeno čina. Likovi u drami su

šestoro dece i to iz: Srbije, Libije, Iraka, Palestine, Azerbejdžana i Sirije, koji su svedoci stradanja i urušavanja njihovih država, naroda i porodica. Postavljaju pitanja besmisla ratovanja i ubijanja, ali i daju svoju viziju lepšeg i pravednijeg sveta. Oni su u ratu izgubili sve, i porodicu, i detinjstvo, i sreću, i priliku da žive život dostojan deteta, ali ostaje, vera, nada i ljubav u bolje sutra i preobražaj koji svi očekuju.

Drama Deca neba opisuje detalje teških sudbina dece koja žive u ratnim žarištima širom sveta, prikazuje njihov strah, njihovu

zbunjenost, gubitke članova njihovih porodica, ubistva njihovih drugova, samoću i izgubljenost sa kojom se suočavaju, ali i želju za životom koja nadvladava sve zemaljske slabosti i probleme.

Glumci su šestoro dece iz osnovne škole "Aca Milosavljević" iz Beograda. Projekat su podržale ambasada Iraka, Libije, Sirije, Palestine, Azerbejdžana i Dečjeg kulturnog centra Beograd. Koproducent drame je Aleksandrija film, dok je izvešni producent Udruženje Čarobna lampa.

O NAMA

Mi smo neprofitno, nevladino udruženje građana koje polazeći od principa razvijanja kulturne svesti, edukacija i širenja pozitivnih vrednosti, težimo da doprinesemo jačanju kulturnih,  socijalnih i demokratskih kapaciteta lokalnih zajednica, ali i cele države.

KONTAKT 

T: 063/803-71-36

A: Vidikovački Venac 104b

     lokal 107

E: office@carobnalampa.rs

www.carobnalampa.rs

matični broj: 28255411

PIB: 110718976

dinarski račun: 340-11019458-29

devizni račun:   340-10031775-19

ERSTE BANK a.d.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube