DONACIJA PORODICI

Udruženje Čarobna lampa je i ovog puta bilo tu za svoje sugradjane. Ovog puta smo donirali socijalno ugroženoj porodici kuhinjsko posudje (escajg, čaše, tanjire, mikser) kao i hranu.

 

Tim Udruženja Čarobna lampa

HUMANITARNA POSETA UNIVERZITETSKOJ DEČIJOJ KLINICITIRŠOVA


Udruženje Čarobna lampa u saradnji sa Omladinom Dragačeva realizovalo je danas humanitarnu posetu Univerzitetskoj dečijoj klinici Tiršova u Beogradu. Ovom prilikom donorali smo paketiće za Pravoslavnu Novu godinu i to odeljenjima za: plastičnu hirurgiju, ortopediju, abdomenalnu hirurgiju, urologiju i neurohirurgiju.
Ko čini dobro, od njega se još više dobra očekuje.

I u ovoj godini nastavljamo da delimo radost i čaroliju.

Vaša Čarobna lampa!
 

HUMANITARNE NOVOGODIŠNJE ČAROLIJE


Udruženje „Čarobna lampa“ u saradnji sa „Omladinom Dragačeva“ realizovalo je humanitarnu novogodišnju posetu Centru za integraciju mladih- Svratištu za decu Beograd i Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ i tom prilikom doniralo paketiće za decu koja se nalaze u ovim institucijama.
Novogodišnji praznici su trenuci kada sa radošću ulazimo u Novu godinu i novu stranicu našega života koju težimo da ispišemo lepim trenucima punim ljubavi, radosti i uspeha. Ovu prazničnu radost i svetlost dana koji su pred nama pokušali smo da prenesemo na ovu divnu decu kako bi ta radost i svetlost zasijala u punoj veličini na licu svakoga od njih.
Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Centru za integraciju mladih i Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ koji su nam otvorili vrata i dozvolili da realizujemo ovo humanitarnu novogodišnju akciju. Posebnu zahvalnost dugujemo našim donatorima bez čije podrške ova akcija ne bi bila moguća: Energogroup d.o.o., Trotoart, Okta Tec d.o.o., Predrag Marković PR Navigator, Bodan Trajkovski.
Zahvaljujemo se i našim novim partnerima „Omladini Dragačeva“, ovo je naša prva zajednička humanitarna akcija i nadamo se u narednom periodu da ćemo realizovati još mnogo sličnih akcija.
Na kraju uputili bismo poruku svim ljudima dobre volje:
Održite obećanja koja date sebi. To je ključ da počnete da verujete sebi i svojim odlukama!
Srećna Nova godina!

POSETA I DONACIJA CENTRU ZA INTEGRACIJU MLADIH


Pred Novu godinu tim Udruženja Čarobna lampa posetio je Centar za integraciju mladih i tom prilikom donirao odeću za decu iz svratišta.

Nadamo se da će sa Novom godinom i novom garderobom zakoračiti u novo poglavlje svoga života koje će im doneti pravu sreću i radost. Želimo da se zahvalimo Dijani Pešelj, Jeleni, a posebnu zahvalnost dugujemo Radivoju Kovačeviću. Ovim putem pozivamo sve ljude ukoliko su u mogućnosti pomognu deci iz svratišta, jer osmeh na njihovom licu vredniji je od bilo čega.
 

HUMANITARNA AKCIJA


Kada bi stoti deo namirnica završio u rukama humanitaraca, na ulicama Srbije ne bi bilo nijednog gladnog beskućnika ili socijalno ugroženog sugrađanina. Udruženje Čarobna lampa i Banka hrane započeli su uspešnu saradnju i ovo predstavlja naš prvi zajednički projekat.
Ovog puta smo namirnice donirali porodicama sa više dece. Ova akcija nas podseća da moramo svi pokazati spremnost i humanost da pomognemo najugroženijim sugrađanima, kako bi im bar malo olakšali životne probleme. Budite uz nas, budite deo tima Čarobna lampa.
BANKA HRANE I ČAROBNA LAMPA MISLE NA VAS.

DONACIJA GARDEROBE CENTRU ZA INTEGRACIJU MLADIH


Tim Udruženja "Čarobna lampa" donirao je garderobu, cipele, zimske jakne Centru za integraciju mladih. Kao drustveno odgovorno udruženje apelujemo da to uradite i Vi. Smatramo da svako ko ima- treba da da i da učestvuje u humanitarnim akcijama. Ispred Udruženja "Čarobna lampa" pojavili su se predsednica udruženja Aleksandra Manasijevic i kulturni medijator Othman Mustafa. Hvala Jeleni koja nas je srdačno dočekala.  Još bismo zahvalili i gospođi Violeti Todorović, kao i gospodinu Simu na delu doniranih stvari.
Tim Udruženja Čarobna lampa.

POSETA BRATSTVU SVETE CARSKE SRPSKE LAVRE HILANDARA


Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je gospodin Aleksandar Božović u ime Udruženja "Čarobna lampa" boravio na Svetoj Gori i tom prilikom u ime Udruženja "Čarobna lampa" donirao sredstva srpskoj carskoj lavri manastiru Hilandaru.

DONIRANJE TELEVIZORA


Dragi naši prijatelji, sa ponosom možemo da Vas obavestimo da smo usrećili jednu baku koja nije imala televizor. Poklon joj je predao kulturni medijator udruženja "Čarobna lampa" Othman Mustafa, radost je bila obostrana.
Voli vas tim Udruženja "Čarobna lampa".

HUMANITARNA POSETA INSTITUTU ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU MAJKE I DETETA SRBIJE „DR. VUKAN ČUPIĆ“ I UDRUŽENJU „PLAVA ŠKOLJKA“


Centar za strateške projekte i Udruženje Čarobna lampa realizovali su Vaskršnju humanitarnu posetu Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „dr. Vukan Čupić“ i Udruženju „Plava školjka“ i tom prilikom uručili vaskršnje paketiće deci oboleloj od cerebralne paralize i autoimunih bolesti.

Predstavnici Centra za strateške projekte i Čarobne lampe, prvo su posetili udruženje „Plava školjka“ gde su uručili poklone deci oboleloj od cerebralne paralize kojoj se pruža nega u ovoj organizaciji, a zatim je organizovana kreativna radionica gde su deca šarala vaskršnja jaja i pripremala vaskršnje čestitke, a kreativnu radionicu je vodila glumica Aleksandra Manasijević, predsednica Uduženja Čarobna lampa, koja je u kostimu Snežane animirala mališane i zajedno sa njima pripremala čestitke.

Nakon posete „Plavoj školjki“ predstavnici Centra i Čarobne lampe obišli su Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr. Vukan Čupić“ i posetili odeljenje neurologije i tom prilikom uručili poklone deci zbrinutoj na tom odeljenju, a oboleloj od cerebralne paralize i autoimunih bolesti. Deci su poklonjena i vaskršnja jaja koja im je uručila Snežana, a posebni pokloni su uručeni majkama koje su se u tom trenutku zadesile u bolnici sa svojom decom, kao i medicinskom osoblju.

„Cilj ove humanitarne akcije je bio da se u susretu najradosnijem hrišćanskom prazniku Vaskrsu obraduju mališani kojima je naša podrška i pažnja u ovom trenutku najpotrebnija. Danas je radost ovog praznika zasijala na licu svakog deteta koga smo obišli i uručili mu poklon, to nam je najviša satisfakcija, i motiv da sa ovakvim akcijama nastavimo i u narednom periodu.“-izjavio je Aleksandar Božović projekt menadžer Centra za strateške projekte.

„Posebno smo hteli da ovoj poseti dodelimo i umetničku konotaciju, pa smo zato pripremili kreativnu radionicu, kao i kratak kulturni program, što je dodatno podstaklo interakciju sa decom kao i njihovu kreativnost kojom smo bili impresionirani. Ovo je vrlo značajan projekat, i smatramo da je ovo početak nečega što će postati pozitivna  praksa i način da se na pravi način afirmiše jednakost i briga o onima kojima je pomoć najpotrebnija.“- izjavila je glumica Aleksandra Manasijević predsednica udruženja Čarobna lampa.

Humanitarna akcija je pomognuta donacijama Esensa doo, Metallogistic doo, Energystrong doo, Energo Group doo, Markevy Natalya i Elephant Pharm, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo jer su pokazali visok stepen društvene odgovornosti i bez njihove podrške ovaj događaj ne bi bio realizovan.

Zahvaljujemo se Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „dr. Vukan Čupić“ i Udruženju „Plava školjka“ pa ukazanom poverenju i nadamo se da je ovo početak jedne uspešne saradnje i prvi u nizu zajedničkih projekata.

SPECIJALNA BOLNICA ZA CEREBRALNU PARALIZU I RAZVOJNU NEUROLOGIJU


Dragi prijatelji sa ponosom možemo da saopštimo da je udruženje "Čarobna lampa" dobilo prvu zahvalnicu od "Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju", kao znak priznanja za nesebičnu pomoc i doprinos radu i razvoju bolnice.
Specijalna bolnica za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju
Srećni smo jer smo izmamili osmehe deci "Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju".
Jedno veliko bravo i hvala gospodinu Bodanu Trajkovskom na donaciji.
Ekipa udruženja "Čarobna lampa" je kupila 30 paketića i donirala ih povodom pravoslavne Nove godine.

POMOĆ ŠESTOČLANOJ PORODICI


Udruženje „Čarobna lampa“ doniralo je veš mašinu marke „Gorenje“ šestočlanoj porodici kojima je zaista bila potrebna. Budite i vi deo društveno odgovornih akcija.

SVRATIŠTE


Grupa arapskih ambasadora u Republici Srbiji u organizaciji ambasade države Palestine u saradnji sa udruženjem "Čarobna lampa", povodom Nove godine, donirala je 70 novogodišnjih paketića za decu iz svratišta u Krfskoj 7a (Centar za integraciju mladih)... "Kao da živiš u svojoj kući"
 

DONACIJA

Decu iz Svratišta u ulici Krfska 7a posetila je danas ekipa udruženja Čarobna lampa i tom prilikom im poklonila odeću, obuću i torbe.
Čarobna lampa je ovog puta svoje društveno odgovorno ponašanje htela da pokaže doniranjem garderobe za pomoć deci iz Svratišta koja svakodnevno koriste pomoć Centra za integraciju mladih.
Ovim putem želimo da pošaljemo poruku svima da možemo mnogo toga učiniti zajedničkim snagama.
Korisnici usluga Svratišta su deca uzrasta od 5 do 15 godina, koja su, zbog načina života, izložena višestrukim rizicima.
Ne okrećite glavu.

O NAMA

Mi smo neprofitno, nevladino udruženje građana koje polazeći od principa razvijanja kulturne svesti, edukacija i širenja pozitivnih vrednosti, težimo da doprinesemo jačanju kulturnih,  socijalnih i demokratskih kapaciteta lokalnih zajednica, ali i cele države.

KONTAKT 

T: 063/803-71-36

A: Vidikovački Venac 104b

     lokal 107

E: office@carobnalampa.rs

www.carobnalampa.rs

matični broj: 28255411

PIB: 110718976

dinarski račun: 340-11019458-29

devizni račun:   340-10031775-19

ERSTE BANK a.d.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube